komputri, laptopi, gabrovo,cena,serviz, vtorа upotreba, лаптопи, компютри, цена,сервиз,габрово

MDMT.BG: Начало
Вторник, 01 Април 2014 14:25
Оцени тази статия
(2 гласа)

Как да изберем най-добрия реновиран лаптоп?

Почти винаги  реновираната/вече употребявана и тествана  техника може да предложи по-добри параметри, на много по-добра цена от тeзи на ново устройство, при това с по-малки възможности. Реновираният  лаптоп е най-доброто решение  и за вашето дете, което все още не пази вещите си, но и не спира да ви повтаря, че всички негови приятели вече си имат преносими компютри.
Какво е важно да знаете при избора на реновиран лаптоп:
Процесор: Дори когато купувате употребяван лаптоп, процесорът му трябва да бъде достатъчно добър, за да ви осигури бързина на работа с приложния софтуер.
RAM: Размерът на RAM паметта трябва да бъде най-малко 1 гигабайт (за Windows XP) и 2 гигбайта (за Windows 7), защото в противен случай почти никоя от новите програми няма да може да се стартира. Повечето експерти сме на мнение, че 2 гигабайта RAM е добър вариант за употребяван лаптоп.
Батерия:Тя е сърцето на лаптопа и благодарение на нея той е преносим. Батерията е най-важният компонент на всеки лаптоп! Затова на нея се обръща по-специално внимание. Заредете я до 100% и изключете адаптера. Ако лаптопът се изключи много бързо, в рамките само на няколко минути това означава, че батерията е стара и трябва да се смени. В MDMT можем да гарантираме до 4 часа работа на батерия!
Твърд диск:”Дисквото пространство никога не e  достатъчно” Това е в сила от много години. Дали ще е 100 гигабайта или 1000 гигабайта винаги не е достатъчно да запишете всичко, което можете да изтеглите. За програми и спомагателен софтуер са достатъчни и 60 гигабайта, освен ако не сте колекционер на HD филми. Хард-дискът на лаптопа не е мястото за съхранение на филми и други големи файлове. За тази цел препоръчваме външни дискове, флашки и други.
Екран: Това може да се прецени и „с невъоръжено око” След като сте се спрели на лаптоп втора употреба трябва да се уверите, че няма изгорели пиксели на десктопа. Най-добрият начин да разберете това е като зададете син фон на екрана, тогава най-много изпъкват изгорелите пиксели. В случай, че са само няколко или изобщо липсват тогава не трябва да имате притеснения. Ако обаче има много групирани изгорели пиксели ви препоръчваме да си изберете друг лаптоп.
Клавиатура: Не трябва да забравяте тази важна част от лаптопа. В случай, че бутоните не се връщат веднага след натискането към нормалното им положение, значи нещо не е наред и клавиатурата най-вероятно е повредена. Дори да изглежда добре някой от бутоните може да не работят. Затова най-добрият начин за проверка е да отворите текстов документ и да натиснете всеки един бутон, като не забравяте Caps Lock, Num Lock, Шпация (интервала), TAB, shift, Ctrl, Enter, Delete, Back space и всеки един от останалите функционални бутони.
Wireless:  проверете Wireless връзката, защото се предполага че ще ви се налага често да я използвате, състоянието на зарядното устройство и физическото състояние на лаптопа (драскотини и следи от удар).
И последен съвет: ако не сте сигурни в търговеца, който ви предлага техниката, ако не може да ви предостави документи и да поеме гаранция за нея, ако не е в състояние да я сервизира- просто не я купувайте.

 

Last modified on Вторник, 01 Април 2014 14:31
vlado

vlado

Website: www.mdmt.bg

Powered by Olark