komputri, laptopi, gabrovo,cena,serviz, vtorа upotreba, лаптопи, компютри, цена,сервиз,габрово

MDMT.BG: Начало » Поддръжка

Поддръжка

Оцени тази статия
(0 гласа)

Kak се избират рисковите търговци, на които се правят проверки от НАП
Данъчните служители следят в реално време оборотите на търговците. Във всички териториални дирекции на НАП има специални звена, които наблюдават данните, които подават касовите апарати за отчетените обороти. Така се избират рисковите търговци, на които се пращат проверки.
Откакто всички касови апарати са вързани с НАП, до началото на мес. Юли 2012 са направени близо 30-40 хил. проверки. За проверка се избират и търговци, които отчитат твърде ниски обороти, за да се оправдае съществуването на обекта. Ако реално се правят обороти от 20-30 лв. дневно в продължение на месеци, търговецът би трябвало да е фалирал. В тези случаи явно се крият доходи. Друг често срещан трик е през целия месец да се отчитат ниски обороти от 20-50 лв. на ден, на 30-о и 31-во число да се отчита оборот от няколко хиляди лева. В тези случаи явно търговецът крие продажбите си през целия месец, а в края му отчита точно такъв оборот, който е достатъчен да се покрият направените разходи. Така се отчита минимално ДДС и данък печалба за внасяне в бюджета.
Всички тези хитрости вече се хващат лесно от данъчните. В момента особено внимание се обръща на търговците по морето, където традиционно през лятото се правят опити за укриване на обороти. 
Данните на НАП за отчитаните обороти доказват, че българите пазаруват най-много в петък, събота и по празниците, когато се събират три-четири почивни дни.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-07-05&;article=415544

Powered by Olark